Untitled%205
facebook_icon

Minden ami pellet

Megfizethető áron


Tel: +36 20 3838554

Rólunk

A Berényi brikett csapata

"Évek óta elkötelezetten dolgozunk azon, hogy termékeink egyre jobb minőségben, a vásárlók igényeit leginkább szem előtt tartva, környezetbarát és innovatív megoldásokat találjunk."
Süveges Szabolcs igazgató

placeholder user

Süveges Szabolcs 

Igazgató

RUF  Brikett

brikett anyag

Termék leírása 

Felhasználható: Kandallóba , cserépkályhába , vegyes  tüzelésű  kazánba ,  sparheltbe , kemencébe , stb . Hamuja  felhasználható növényi tápanyagként .
Használati  útmutató : Helyezzen a  tűztérbe  szilárd  begyújtót ,  Majd  gyújtsa  meg . Ezt  követően  helyezze  rá  a  briketteket .
FIGYELEM !  A  tüzteret  csak  50 % - ig  szabad  megpakolni , mert  a  brikett  térfogata  az  égés  során  megnövekszik .
Tárolás : Fedett , száraz  helyen . Nedvességtől , nyílt  lángtól , sugárzó  hőtől  és  közvetlen  napfénytől  távol  tartandó !

TERMÉK  ADATOK :

Víztartalom :  Kevesebb , mint  10 %
Hamutartalom : 0,7  -  1 ,4 %
Fűtőérték : 5 KWh / kg
Összetétel : 100 %  természetes  fa (  bükk , tölgy , max  10 %  fenyő )
Méretei : 295  x  75 x  100  mm

Az eredeti  csomagolásban , minőségét  korlátlan  ideig  megőrzi !

ÁRA :  10 kg - os  csomagban .  820 - ft /  csomag .A pelletről

A   pellet, nagy nyomáson préselt és portalanítási eljáráson átesett 6/8mm átmérőjű hengeres anyag, amelyhez semmilyen kötőanyag nincs keverve, hanem a saját rostanyagok tartják össze.

Pellet a tüzeléstechnológiában:

A tüzeléstechnikában egyre inkább elterjed a fapelletek, lucerna vagy napraforgóhéj pelletek használata, ahol fűrészport, lucernaszalmát vagy napraforgóhéjat préselnek pellet formába, ami így a fűrészpornál könnyebben ég el, ugyanakkor a fánál jóval homogénebb szemcseméretű és emiatt automatizált házi tüzelőrendszerekben a tűzifánál jobban hasznosítható.
A pellet legelterjedtebb mérete a 6 vagy 8mm-es átmérőjű és 2–5 cm-es hosszúságú henger alakú.
Kiszerelési formája:
• 25 kg-os zsákokban,
• 1000 kg-os zsákokban, ún. „big bag”-ekben,

Felhasználása:

Felhasználása úgynevezett pellett kazánokban lehetséges. A tüzelőanyag-továbbítási rendszerük leginkább a carborobot kazánokéhoz hasonlít. A pellettel üzemelő kazán égőfejét elhagyó láng hőmérséklete 800–1000 °C közötti. A füstgáz hőmérséklete 70–100 °C. A családi házas pellettartály általában 1 m³ pelletet tud befogadni. Égés után a minőségtől függően 0,5–1 kg salakanyag keletkezik, amely a kazán salaktálcájára jut. A 35 kW-os kazán kb. 4 hét alatt égeti el az 1 m³-es pellet csomagot. Így takarítására ritkán kerül sor. E tisztítás kb. 5 percet vehet igénybe.

Gazdaságos és környezetbarát:

A pelletfűtés sokkal inkább környezetbarát a fafűtésnél, mert megújuló/újrahasznosított alapanyagot használ. A pellet gyári nedvességtartalma 7-10%, de nedvességre érzékeny, 12% nedvességtartalom felett szétesik. A tüzifához viszonyítva a frissen kivágott fa nedvességtartalma 50-60%, légszáraz tüzifa kb. 12-20%. Ezért hatásfoka és kalóriaértéke jobb a tűzifánál. A szabályozott égés miatt a károsanyag-kibocsátása is alacsonyabb, mivel az égetése során csak annyi CO2 szabadul fel, mint amennyit a növény élete során megkötött.
Alacsony nedvességtartalma miatt, 1 köbméter gáz kiváltásához, mindössze 2 kg pelletre van szükség. Égése során hatalmas, kb. 4,5 -5 kWh energia szabadul föl. Egy átlagos fűtési szezonban, 2-3 tonna pelletet igényel, egy pellet kazánnal felszerelt családi ház!
További előnye a magas kalóriaértéken túl, a könnyű tárolás és szállítás.

Kinek ajánlott a pellet tüzelés?

A pellet tüzelés azoknak ajánlott, akik a gázfűtéshez hasonló, magas komfortérzetű fűtési rendszert szeretnének kialakítani, ami bár szilárd tüzelőanyaggal dolgozik, mégsem kell néhány óránként a kazánházba rohangálni, hogy ismételten feltöltsük a kazán tűzterét ( hamu kitakarításával sem kell gyakran foglalkoznunk)
A komfortérzeten kívül, természetesen a gazdaságosság is szempont lehet, mivel a gyorsan vagy lassan – de szinte állandóan – ingadozó gázárak mellett, a pellet tüzelőanyagok ára olcsó, beszerezése egyszerű. 2 kg pellet = 1 köbméter gáz

Pellet a takarmányozásban:

Készítése:
A pellet a takarmánynak matricán történő átpréselésekor előálló nyomás és ragasztás hatására alakul ki. A meleg eljárás gőzzel történő kezeléssel (kondicionálással) kezdődik, majd a préseléssel folytatódik. A kondicionálás során a takarmányba juttatott gőz a takarmányszemcsék felületén filmszerűen vékony rétegben kicsapódik, és segíti a részecskék egymáshoz tapasztását. A pellet alakja hengeres, átmérője 6-10 mm, hossza 10-30 mm közötti lehet. Alapanyaga kifejezetten erre a célra termesztett lucerna, amelynek szárítása a magas minőség érdekében természetes úton történik.

Felhasználása:

A takarmányozási célra szánt pellet először Észak-Amerikában jelent meg. Európában a kilencvenes évek elején kezdett elterjedni. Napjainkban a nagyüzemi állattenyésztésben komoly gazdasági jelentőséggel és számos előnnyel bír. Fizikai jellemzői miatt adagolása automatizálható, így idő és energia takarítható meg a felhasználóknál. Élettani jellemzői pedig ideálissá teszik más takarmányok kiegészítéseként, ezzel szignifikánsan nagyobb hozamot biztosítva a gazdálkodók számára. A pellet nedvességtartalma alacsony (7-10%), azonban fehérje tartalma kiemelkedő (15-18%) ahogy a rosttartalma is (23-27%). Az ömlesztett pellet sűrűsége 650-750 kg/m3. A pellet rosszul tűri a nedvességet. Ha víz éri, könnyen felveszi azt, megduzzad és szétesik.

Kiszerelési formája:

• 25 kg-os zsákokban,
• 1000 kg-os zsákokban, ún. „big bag”-ekben,
Alapanyaga

Alapanyaga:

- Lucerna
- Gyepszéna
- Vegyes (ezeknek keveréke)

Előnyei:

- Pormentesített
- Könnyen tárolható, szállítható
- Magas rost és ásványi anyag tartalom
- Automatizált rendszerekben adagolható

Ingyenes tüzelési szaktanácsadás
Hívjon, bizalommal,segítünk!
 - Gecse Márk

Galéria

Kapcsolat

  Székhely 

5650 Mezőberény Deák Ferenc u. 5-7

Nyitvatartás: H-P 8:00-17:00-ig

  Telephely

5650 Mezőberény Tanya 17

Nyitvatartás H-P 8:00-16:00-ig